Menu

Ratsastusleirit Vuohimäen Ratsastuskoululla

Suositut ratsastusleirit Vuohimäen Ratsastuskoululla

Järjestämme vuosien kokemuksella koulujen kesälomien aikaan ratsastusleileirejä. Tule mukaan viettämään ikimuistoinen leirikesä kanssamme!

 Leiriohjelmaamme sisältyy:

• 2 h ratsastusta / pvä (monipuolinen sisältö)
• täysihoito (kaksi lämmintä ateriaa, aamiainen ja iltapala)
• majoitus ratsastuskeskuksen päärakennuksessa
• hoitohevonen tai -poni
• jokaisella leirillä käydään uittamassa hevosia ja yömaastossa (säävaraus)
• leiriläisten käytössä ensiluokkainen syksyllä 2011 kunnostettu uimaranta
• tapaturmavakuutus
• mahdollisuus suorittaa SRL:n merkkejä
• leirinlopettajaiskilpailut, joissa parhaat palkitaan ruusukkein
• teoriaa; mm. ajo- ja valjastusopetusta
• paljon muuta kivaa, kuten leirikaste

Vapaa-ajan viettoon lentopallo-, sulkapallo-, pingis- ym. pelejä sekä TV ja videot. Leiripaikalla toimii myös kioski, josta voi ostaa mm. karkkia, limsaa ja jäätelöä.

Leirille mukaan otettavia tarvikkeita:

• saappaat, kypärä (voi myös lainata koululta)
• ratsastukseen sopivat housut
• liinavaatteet
• peseytymisvälineet, uimapuku
• lämmintä vaatetta kylmien ilmojen varalle

Leireille saavuttaessa ja lähtiessä yleisiä kulkuneuvoja käyttäville järjestetään tarvittaessa kyyti tallille juna- ja bussiasemilta. Muista ilmoittaa ajoissa, jos tarvitset kyyditystä. Leirille saavutaan edellisenä iltana klo 16 - 18 välisenä aikana. Samana iltana tapahtuu myös ryhmä- ja hoitohevosten jako. Leiri päättyy viimeisenä päivänä noin klo 14.

Teoriatunneillemme harjoitellaan käytännön hevosmiestaitoja, aiheina mm. varusteiden huoltaminen, valjastaminen ja ajaminen, poni agility. Leirin lopuksi on mahdollisuus suorittaa hoitomerkkejä. Jokaisella leirillämme voit myös suorittaa ratsastusmerkkejä perusmerkistä A-merkkiin. Yksi ratsastustunti videoidaan,  näkemällä omaa ratsastusta pystyt hahmottamaan mahdolliset virheet ja korjattavat asiat helpommin. Leirin lopussa pidetään leirin lopettajaiskilpailut, joissa parhaat palkitaan ruusukkein.

Mikä leiri olisi sinulle juuri sopiva?

Leireillämme ratsastetaan 5 - 7 henkilön ryhmissä. Ryhmät jaetaan ratsastajien tason mukaan. Jokaisella leirillämme ratsastetaan koulua ja työstetään hevosia tasaisella, hypätään esteitä, pidetään suosittu leikkitunti,  käydään maastossaja uittamassa hevosia (säävaraus). Otamme toiveita huomioon tuntisuunnitelmia tehdessä.

Yleisleiri sopii hyvin ratsastajille, joille ei ole vielä kertynyt vuosien kokemusta, perusratsastuksessa ja vaikutuksessa hevoseen on vielä parantamisen varaa. Jos esteratsastus on vieraampaa eikä kokemusta hyppäämisestä ole ennättänyt kertyä, yleisleiri sopii silloin hyvin. Yleisleireillä ratsastuksessa keskitytään kokonaisuuden kehittämiseen, mm. harjoitellaan apujen käyttöä ja vaikutusta hevoseen sekä tehdään erilaisia istuntaharjoituksia. Tarkoituksena kehittää ratsastajan vaikutusta hevoseen ja oikeiden apujen merkitystä ratsastuksessa. Yleisleirilla opetellaan ja kehitetään myös esteratsastustaitoja, hypätään esteitä ja mennään erilaisia esteharjoituksia. Jokaiselle leirille räätälöidään omat ohjelmat ja tehtävät leiriläisten tason ja toiveiden mukaan. Perus- ja c-merkki taso vastaavat hyvin yleisleirin tasoa.

Esteleirit ovat tarkoitettu jo vähän edistyneemmille ratsastajille. Esteleirille tullessa olisi hyvä olla kokemusta esteratsastuskilpailuista ja hyppäämisestä. Jos olet ratsastanut vähintään 2 vuotta säännöllisesti ja hypännyt jo enemmän, ratana suoriudut 50 - 60 cm esteistä, niin esteleiri sopii sinulle hyvin. Esteleireillä harjoitellaan ja kehitetään myös perusratsastusta ja käydään maastossa. Estetunneilla esimerkiksi työskennellään puomiharjoituksia apuna käyttäen, harjoitellaan erilaisten este-etäisyyksien ratsastamista (suhteutetut välit suoralla ja kaarevalla uralla) sekä tehdään esteistuntaa ja tasapainoa kehittäviä harjoituksia. Esteharjoitukset ovat esteleireillä yleisleirejä vaativimpia. Leirin ratsastusohjelma tehdään jokaiselle leirille leiriläisten tason ja tavoitteiden mukaan.

Suositus ikäraja esteleireille väh. 12 vuotta. Suosittelemme mielellämme sopivaa leiriä, jos epäilet mikä olisi hyvä.

'Teholeiri' (yleis/este)  tehokas 4 vuorokautta treeniä niin esteillä kuin kouluratsastuksessa, monipuolinen ohjelma. hinta 350 €

Ilmoittaudu leirille tästä >

Leirit kesällä 2018

Leiri 1 ma-pe 04.06.-08.06. esteleiri 

Leiri 2 ma-pe 11.06.-15.06. yleisleiri 

Leiri 3 su-to 17.06.-21.06. esteleiri, yli 14v. 

Leiri 4 ma-pe 25.06.-29.06. yleisleiri

Leiri 4 ma-pe 25.06.-29.06. esteleiri

Leiri 5 la-ke 30.06.-04.07. esteleiri

Leiri 6 ma-pe 09.07.-13.07. junnuyleisleiri, 7-12 v.

Leiri 7 ma-pe 16.07.-20.07. esteleiri

Leiri 8 ma-pe 23.07.-27.07. yleisleiri

Leiri 9 ma-pe 30.07.-03.08. esteleiri

Leiri 10 su-ke 05.08.-08.08. yleis/esteleiri 4 vrk 350 €

Leiri 10 su-ke 05.08.-08.08. sennukurssi 250 € /350€ 

Leireille saapuminen AINA edellisenä iltana klo 16-18 välillä

 

Hinnat

Este- ja yleisleiri 5 vrk 430 euroa

Teholeiri (yleis/este) 4 vrk 350 €

 

Sennukurssi 250 € sis. 2h ratsastusta/vrk, teoriaa ja lounas 

majoituksella ja täysihoidolla 350 € eli leirihinta

 

(Ennakkomaksu 100 euroa)

 

 

Kahdelle leirille osallistuvalle leirien välinen majoitus ja ruokailu ilmainen. Erityisruokavalio 15 € lisämaksu.

Oman hevosen tai ponin kanssa leirillemme osallistuminen

 

Leireillemme voit osallistua myös oman hevosen/ponin kanssa. Osallistuessasi omalla hevosellasi leirin hinta on sama 430 euroa ja se sisältää hevosellesi/ponillesi perusrehut (kaura, heinä ja kivennäiset) ja tarhausmahdollisuuden.

Jos kuitenkin haluat ratsastaa vain yhden tunnin päivässä omalla hevosellasi ja toisen tuntihevosellamme lisätään leirin hintaan 15 €/vrk. Jos et ratsasta tunneilla ollenkaan omalla hevosellasi, mutta kuitenkin haluat ottaa sen leirille mukaan, lisätään hintaan 20 €/vrk (tämä mahdollista vain, jos tallissa on vapaita paikkoja, joten muista tiedustella ennen leiriä)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen leirillemme tapahtuu ilmoittautumislomakkeella, kohdasta ilmoittautuminen. Ilmoittauduttuasi leirillemme lähetämme sähköpostilla varmistuksen leiripaikasta sekä leirikirjeen ja laskun ennakkomaksusta. MUISTA SIIS MAINITA SÄHKÖPOSTIOSOITTEESI!

Maksettuasi ennakkomaksun 100 euroa (ei palauteta peruutuksen sattuessa) eräpäivään mennessä on paikkasi leirillä varmistettu. Loppumaksu maksetaan eräpäivään mennessä leiripostin mukana tulleella laskulla. 

Huom! Leirille saavuttaessa ilmoittautumisen yhteydessä esitettävä kuitti suoritetusta loppumaksusta.

Huomioitavaa

• Erikoisruokavaliosta (esim. kasvisruoka) peritään lisämaksu 15 euroa. Muista ilmoittaa ajoissa ennen leiriä mahdollisesta erikoisruokavaliosta.
• Sisaralennus on 10 euroa.

Ilmoittaudu leirille tästä >

Leirien ohjelma

herätys

8.00 aamiainen

hevosen hoitoa

9.30-11.30/9.00-12.00 ratsastus

hevosen hoitoa

12.00-13.00 lounas

vapaata/teoriaa

hevosten haku laitumelta/hevosten hoitoa

15.00-17.00/14.00-17.00 ratsastus

hevosten hoitoa

17.15 päivällinen

19.00 teoriatunti

20.30 iltapala

22.00 hiljaisuus